Pippo Corvino – Crna Gora-Austrija

Filip Gavranović, u muzičkom svijetu poznatiji pod imenom Pippo Corvino, rođen je 1988. godine u Puli, SFR Jugoslavija. Počeo je svirati klasičnu gitaru sa devet godina. U Podgorici (Crna Gora) je završio nižu muzičku školu i prva dva razreda srednje u klasi profesora Nedeljka Pejovića, ostatak srednje je završio u klasi profesora Srđana Bulatovića i uporedo džez gitaru u klasi Milorada Šula Jovovića. 2007. godine upisuje klasičnu gitaru na cetinjskoj akademiji (Cetinje, Crna Gora) u klasi profesora Srđana Bulatovića koju u Novembru 2009. napušta. U Maju 2010. odlazi u Austriju i upisuje osnovene studije na Univerzitetu za muziku i izvedbene umjetnosti (KUG) u Graz-u (Austrija), odsjek džez gitara u klasi profesora Guido Jeszenszky gdje je i završio osnovne studije u Junu 2014. godine i master studije u Februaru 2017. godine.

Prije odlaska u Austriju, Pippo je sarađivao sa mnogim crnogorskim grupama poput “Baltazar”, “Autumn for Free”… Od 2005. do 2009. godine svirao je u predstavama Crnogorskog Narodnog Pozorišta: ”Kristofor Kolumbo“, “Europa“, “Montenegro Blues”, ”Ajmo na sex“ i “Art Export“. Radio je muzičku produkciju za predstavu “Ko se boji Virdžinije Vulf” i “Kad su žene imale krila” gdje je bio i koautor muzike.

Od 2010. godine pored samostalnih projekata Pippo sarađuje sa muzičarima poput: Ángela Tröndle, Nataša Mirković, Morten Ramsbøl, Anıl Bilgen, Elina Viļuma, Cinzia Catania… Iza sebe ima mnoštvo koncerata i projekata među kojima najznačajniji jesu samostalni albumi “Growing Wings” (2013), “The Parting of The Ways” (2015) i “Another World” (2018). Pored toga izdvajaju se i zajednički albumi: “Come to Light“ (2016) sa pjevačicom Cinziom Cataniom, „How Far Is the Moon“ (2016) sa kontrabasistom Mortenom Ramsbølom i pijanistom Anılom Bilgenom i “Getting Out of the Envelopes” (2017) sa pjevačicom i skladateljkom Ángelom Tröndle.

 

PROGRAM:

Ten Days of Indulgence (P. Corvino)
Mel Street (P. Corvino)
The Last Vale (P. Corvino)
Song 17 (P. Corvino)
Suite No. 1 (P. Corvino)
Hallway (P. Corvino)
Irish House (P. Corvino)
Ballab (P. Corvino)
The Giving Tree (P. Corvino)
Mlada Jelka ljubi Janka (D.Jenko/P.Corvino)
How Far Is the Moon? (P. Corvino)
Etude (P. Corvino)
Hold On (P. Corvino)